- 280 g poedersuiker
- 160 g gemalen amandelen
- 3 eiwitten
- 1 snufje zout
- 55 g gewone suiker
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 100 g donkere chocolade 70% cacao
- 80 ml room om op te kloppen
Bereiding:
Zeef de poedersuiker en meng goed met de gemalen amandelen. Klop de eiwitten in een kom met een elektrische mixer, voeg het zout beetje bij beetje en de gewone suiker toe, tot een dikke merengue. Voeg de helft van het poedersuiker-amandelmengsel toe en roer voorzichtig met een spatelvan boven naar beneden. Voeg de vanillesuiker en het overige poedersuiker-amandelmengsel toe en blijf voorzichtig roeren tot dit opgenomen wordt. doe het merengue mengsel in een spuitzak en maak kleine rondjes met een diameter van ongeveer 3 cm op een bakplaat met bakpapier tot de bakplaat vol is. Laat veel ruimte over tussen de rondjes want als het mengsel te dun is kan het inzakken en als de rondjes te dicht op elkaar liggen kunnen ze samenvoegen en dat wil je niet, dus zorg voor voldoende ruimte. Laat 30-35 min. rusten op omgevingstemperatuur. Bak in de voorverwarmde oven op 150 graden Celsius, gedurende 20-25 min. tot deze hard aanvoelen. Herhaal de handeling met het overige beslag. Laat de macarons afkoelen,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten